Quantcast
Channel: Dessert – The Food Club
Viewing all 76 articles
Browse latest View live

Macarons vs. Ditterons

$
0
0

macarons

Kender I ikke de dage, hvor man føler man bare slet ikke kan lave mad og alt kikser? Forleden kastede jeg mig over et lille macaron-projekt – egentlig er jeg ikke så vild med de små kager, men jeg synes de er så fine og smukke. MEN det gik galt for mig – kagerne blev ikke så flotte, og de fik et meget rustikt look på trods af at smagen var i top. Faktisk smagte de rigtig godt – de mindede en smule om kransekager, og havde en blød og sej konsistens. Jeg serverede dem for nogle meget søde piger, og Cecilia fra Copenhagen Cakes døbte dem “ditterons”, så jeg har besluttet mig for, at jeg har opfundet en ny kage…

Jeg lavede tre varianter: kakao/karamel/havsalt, hindbær/havtorn, vanille/lakrids

Ditterons 10 stk, (opskriften har jeg fundet lige her)

Makronbunde:
43 g smuttede mandler
75 g flormelis
1 æggehvide
25 g sukker

Tilsæt evt. vanillepulver, kakaopulver, lakridspulver eller frysetørrede hindbær til dejen, alt efter hvilken smag/farve du ønsker.

Fyld/creme:
0,3 dl piskefløde
60 g hvid chokolade
1-2 tsk lakridspulver eller
1-2 havtornsirup eller havtornsaft

Hjemmelavet karamel/dulce de leche – se opskrift her

Kom de smuttede mandler i en blender og blend dem til fint mandelmel – tilsæt flormelis og blend igen. Pisk æggehviden til den næsten er stiv, tilsæt sukker og pisk videre indtil æggehviden er helt stiv og skinnende. Vend mandelblandingen i æggehviden og kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Sprøjt 20 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, hvorefter de bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.

Mens bundene er i ovnen, laves cremen. Hak chokoladen groft, kog fløden op og hæld den over chokoladen sammen med enten lakridspulver eller havtornsaft. Rør det forsigtigt sammen indtil blandingen er helt ensartet og skinnende – kom cremen på køl, evt i en sprøjtepose, til den er helt kold eller til næste dag.

Når bundene er bagt og kølet af kan de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. Fordel en smule creme eller karamel/havsalt på halvdelen af makronbundene og top med den øvrige halvdel.

macarons-1

The post Macarons vs. Ditterons appeared first on The Food Club.


Chokoladebrownie med frosting

$
0
0

chokobrownie

Jeg elsker en god chokoladekage – hvem gør ikke det? Denne choko-sag er lidt anderledes end andre chokoladekager, for den indeholder nemlig ikke mel eller alm. sukker, men i stedet masser af god kakao og mørk chokolade. Faktisk kunne denne opskrift godt have fundet sin vej til min næste kogebog “Sunde Søde Sager”, som meget snart er på trapperne – faktisk udkommer den om få uger og kan allerede nu bestilles lige her – oven i købet med en smule rabat. Jeg skal nok holde jer opdateret vedr. min bog… og helt sikkert også trætte jer en smule, for jeg er simpelthen så spændt på denne bog. 

chokobrownie med frosting

Denne chokoladebrownie er en heftig sag – den er rig i smagen og har en guddommelig konsistens, så et lille stykke er rigeligt til at få stillet den søde choko-trang. Jeg bruger ofte rismaltsirup når jeg bager, da jeg synes det smager dejligt, og så har det en meget lille virkning på mit blodsukker. Rismaltsirup er lavet på fermenterede ris, og er en blanding af komplekse kulhydrater, maltose og en smule glukose – det er fruktosefri og man behøver kun en lille smule for at opnå en dejlig sød smag. Rismaltsirup kan købes i helsekostbutikker, men hvis du hellere vil bruge alm. lys sirup til kagen, så kan du sagtens det.

brownine

Chokoladebrownie med chokoladefrosting, 6-8 pers.:

125 g mørk chokolade, gerne 75-85%, smeltet
100 g kokosolie, smeltet
165 g rismaltsirup
3 æg, str m
35 g god, mørk kakaopulver
1 tsk pulverkaffe/neskaffe
2 spsk hasselnødder, grofthakkede

Frosting:
200 g mascarpone
2-3 spsk sukrin melis
2-3 spsk god, mørk kakaopulver
1 tsk ren vaniljepulver

Rør den smeltede chokolade sammen med smeltet og afkølet kokosolie. Pisk rismaltsirup og æg godt sammen, og tilsæt chokoladeblandingen. Rør kakaopulver og neskaffe i dejen indtil den er ensartet. Vend grofthakkede hasselnødder i.

Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 180 grader (varmluft)  i ca. 30 minutter – kagen må endelig ikke blive helt gennembagt, da den skal have en dejlig blød konsistens.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til – hvis frostingen er for tyk, så tilsæt en lille smule skyr, men pas på den ikke bliver for tynd, for så kan det være svært at dekorere frostingen flot. Fordel forstingen på den afkølede kage, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres og tag den gerne ud 15-20 min før den skal spises. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2-3 dage.

chokoladekage

chokobrownine m. chokofrosting

The post Chokoladebrownie med frosting appeared first on The Food Club.

Sund regnbueis

$
0
0

regnbueis

På en varm dag som i dag, har man allermest lyst til at sidde i solen og nyde en stor is. For nogle uger siden havde min søster, som har bloggen “Min Paleo Verden”, lavet denne fantastiske islagkage. Desværre bor vi ikke tæt på hinanden, så jeg måtte nøjes med at savle over hendes fine billeder, og drømme mig til et stykke af lagkagen. Dagen efter besluttede jeg mig for at lave samme projekt, dog ikke som lagkage, men i stedet en regnbueis med vanilje, kakao og hindbær. 

Regnbueis, ca. 6 pers:

4 store, modne bananer, i skiver og fryses

Del de frosne bananer i tre portioner. Kom en portion i en foodprocessor sammen med 1 tsk ren vaniljepulver og evt. 1-2 spsk mælk, fx kokosmælk. Blend indtil isen har en jævn konsistens á la soft-ice. Fordel is-massen i en rugbrødsform (1L) eller brug hvilken form du har, men beklæd den med husholdningsfilm.

Kom endnu en portion frosne bananer i din foodprocessor sammen med 3 spsk frosne hindbær, 3 spsk rismalt sirup og blend igen. Fordel med lyserøde is-masse ovenpå den hvide del.

Blend de sidste bananer med 1 spsk god kakaopulver og 2-3 spsk rismalt sirup. Fordel med mørke is-masse ovenpå den lyserøde og stil formen i fryseren. Lad isen fryse nogle timer, og tag isen ud i god tid inden den skal spises.

Du kan også lave en lyn hurtig soft-ice af frosne bananer, og jeg lover det smager helt fantastisk.

Banan-is

Banan softice med lakrids og jordnødder, 2 pers.:

2 modne bananer
4-5 spsk mandelmælk, andre typer af mælk kan bruges
1 spsk ahornsirup
1 tsk rå lakridspulver

Pynt:
2 spsk usaltede jordnødder

Skær bananerne i skiver, kom dem i en pose, og læg dem i fryseren et par timer, til bananskiverne er helt frosne.

Kom bananerne i en foodprocessor eller minihakker sammen med mælk, sirup og lakridspulver – pas på ikke at komme for meget mælk i, da konsistensen let bliver for tynd. Blend det hele godt sammen, indtil isen har en tyk og cremet konsistens – isen skal være så tyk, at du kan lave kugler af den.

Pynt isen med grofthakkede jordnødder, og server den med det samme.

The post Sund regnbueis appeared first on The Food Club.

Sommerdesserter med bær

$
0
0

Ispinde

I dag udkommer magasinet Fit Living og i dette nummer (juli udgaven) har jeg bidraget med 5 opskrifter med søde bær og sunde desserter. Der er bl.a morgen-smoothies, kokos-ispinde og den lækreste sorbet med vanilje og hindbær – alt sammen med skønne, søde sommerbær. 

Galette med bær

Smoothies

Sorbet

Dessert

The post Sommerdesserter med bær appeared first on The Food Club.

Spis dig sund #4

$
0
0

kogebog

I dag skal det handle om lækkerier og forkælelse, for det skal der nemlig være plads til i en sund hverdag. Jeg vil dele nogle af mine favoritter, som er sundere alternativer til sukkersøde desserter og som kan nydes til specielle lejligheder. Inden I kaster jer i køkkenet og laver nogle af disse lækkerier, så smut forbi Anettes univers og læs hendes seneste blogindlæg. Jeg ved også, at Anette har guf på vej til jer, som I kan få ved at skrive jer op til hendes nyhedsboost.

Chokolade

Det er ret nemt at lave sin egen chokolade, og så smager det super godt. Jeg blev inspireret af hende her, som ved en del om sukker og hvordan man laver søde sager uden. Jeg bruger ris malt sirup til denne opskrift, som kan købes i helsekostbutikker. Jeg bruger denne type sirup, da den er lavet udelukkende på fermenteret ris, og indeholder en blanding af komplekse kulhydrater og ingen fruktose. Du kan læse meget mere om det lige her.

{ Chokolade med havsalt, 1 plade } 

50 g rå kakaosmør
85 g kokosolie
20 g god, rå kakaopulver
2 spsk ris malt sirup
1 spsk hasselnøddesmør – kan undlades
ca. 1 tsk havsalt

Smelt kakaosmør i en lille gryde og bland det sammen med de øvrige ingredienser, undtagen salt. Når det hele er rørt godt sammen og har en glat, skinnende konsistens, hældes det i en lille beholder, beklædt med bagepapir. Stil chokoladen på køl i ca. 15 minutter, hvorefter salt drysses henover. Lad chokoladen stå på køl i ca. 3-4 timer, hvorefter den er klar til at nydes. Opbevar chokoladen på køl hele tiden, da den smelter meget nemt.

Du kan smage din chokolade til som du lyster, fx med kaffe, lakrids, chili, nødder, kokos, frysetørrede bær m.v.

sundtsødt-3

Denne opskrift fra min bog “Sunde Søde Sager fra The Food Club”

{ Koldskål med jordbær, 4 pers. }

Ingredienser:
6 spsk skyr
6 dl kærnemælk
1 moden banan
8 frosne jordbær
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver

Speltflager:
2 dl speltflager
1 spsk kokosolie
2 spsk sukrin gold

Pynt:
friske jordbær

Kom alle ingredienserne til koldskålen i en blender, og blend, indtil koldskålen er tyk og glat. Smag til, og stil koldskålen på køl, indtil den skal serveres.
Kom speltflager, koksolie og sukrin på en varm pande, og rør godt rundt, indtil speltflagerne bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag dem af panden, og lad dem køle helt af.
Server koldskål med friske jordbær og et gavmildt drys af sprøde speltflager.

Banankage

{ Banan-brownies, 15 stk. }

Denne opskrift testede jeg i sidste uge og disse brownies smager skønt. Opskrift er uden sukker, men med en smule mørk chokolade og jeg har fundet opskriften på denne blog.

sundtsødt-1

{ Små, rå cupcakes, 10 stk. }

Bund:
1,5 dl usaltede cashewnødder
1 spsk chiafrø
4 spsk alm. kokosmel
20 soltørrede dadler uden sten
1 spsk frysetørrede hindbær
1 spsk kokosolie
ca. 2-3 spsk vand

Top:
2 spsk rismaltsirup eller agavesirup
2 spsk smeltet eller meget blødt kokosolie
ca. 3 spsk rå kakaopulver

havsalt til topping

Kom alle ingredienerne til bunden i en foodprocessor/kraftig blender, og blend det hele godt sammen – tilsæt vand, hvis blandingen virker for tør. Når det hele er blendet godt sammen, fordeles blandingen i små muffinforme af papir. Tryk blandingen godt sammen i formen.

Rør ingredienserne til toppen godt sammen og fordel det over de små kager – drys med en smule havsalt på hver kage. Stil kagerne på køl i ca. 2 timer, hvorefter de er klar til at spises.
Kagerne opbevares på køl og holder sig friske i ca. 3-4 dage.

The post Spis dig sund #4 appeared first on The Food Club.

Gulerodskage deluxe

$
0
0

Carrot-cake

Jeg har tidligere delt opskriften på den gode gulerodskage fra min bog “Sunde Søde Sager” . Jeg har udviklet lidt på kagen, og tryllet den om til en festkage, som er nem at lave og smager super skønt. Kagen er bagt med mandelmel og fuldkornsspelt, og derudover har jeg brugt kokossukker og revet æble til at søde kagen med. 

gulerodskage

{ Gulerodskage DELUXE, ca. 10-12 pers. }

225 g mandelmel
175 g groft speltmel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
et nip salt
4 æg, str. L
4 gulerødder – ca. 300 g
1 stort æble
60 g valnødder
100 g neutral olie
6-7 spsk kokossukker

Frosting:
500 g flødeost eller mascarpone
3 spsk skyr eller græsk yoghurt
skal fra 1 øko citron
5 spsk sukrin melis
1 tsk ren vaniljepulver

kokosmel til pynt

Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern. Hak valnødderne groft. Rør æg, olie og kokossukker godt sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne. Rør dejen godt sammen, og tilsæt revet gulerod og æble. Når dejen er ensartet, hældes den i 2 springforme beklædt med bagepapir, Ø 18 cm.

Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til de er gennembagte. Lad kagerne køle helt af. Når de er kolde flækkes begge kagebunde på langs med en skarp kniv, så der i alt bliver 4 bunde.

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til. Fordel en smule frosting på hver bund og læg dem ovenpå hinanden. Pynt toppen af kagen med frosting, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Smør resten af frosting på kagens sider, og dup kokosmel rundt på hele kagen.

Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.

KAGE

gulerodskage deluxe

Kagen kan også sagtens laves, som en helt almindelig kage i ét lag, og kan dekoreres på forskellige måder, så den lige bliver en tand mere festlig end en almindelig bradepandekage :-)

Nem kage

gulerodskage-4

gulerodskagen

The post Gulerodskage deluxe appeared first on The Food Club.

Sommerlig koldskål med citron ★

$
0
0

sommer-koldskål

Hold da op, hvor har der været varmt i dag, og i kombination med feber er det næsten ulideligt….. Derfor måtte jeg i køkkenet og lave en omgang koldskål, da det var det eneste jeg havde lyst til. Jeg spiser som regel min koldskål med frisk frugt eller ristede speltflager i stedet for kammerjunkere. 

Koldskål med bær

{ Koldskål med citron, 4 pers. }

Ingredienser:
6 spsk skyr
6 dl kærnemælk
1 moden banan
3 spsk sukrin gold (du kan bruge alm. sukker eller flormelis)
skal fra 1 øko citron
1 tsk ren vaniljepulver

Speltflager:
2 dl speltflager
1 spsk kokosolie
2 spsk sukrin gold (du kan bruge sukker, honning eller farin)

Pynt:
friske jordbær

Kom alle ingredienserne til koldskålen i en blender, og blend, indtil koldskålen er tyk og glat. Smag til, og stil koldskålen på køl, indtil den skal serveres.

Kom speltflager, koksolie og sukrin på en varm pande, og rør godt rundt, indtil speltflagerne bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag dem af panden, og lad dem køle helt af.
Server koldskål med friske jordbær og et gavmildt drys af sprøde speltflager.

TIP: Prøv at tilsætte en smule hyldeblomstsaft til din koldskål – det smager dejligt og sommerligt!

hyld

 

The post Sommerlig koldskål med citron ★ appeared first on The Food Club.

Sommertærte med jordbær

$
0
0

Pie-berry

Her kommer min opskrift på den ultimative sommertærte med friske, søde bær. Tærten er super nem at lave, så hvis du får tid i den kommende weekend, så kan jeg på det varmeste anbefale at lave den.

JOrdbærtærte

{ Jordbærtærte, ca. 6 pers. }

Bund:
200 g alm. mandelmel
2 spsk alm. revet kokosmel
1 æg, str. M
40 g blød kokosolie
1 spsk sukrin gold (du kan også bruge alm. sukker)

Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen. Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i en rund tærteform (22 cm) med løs bund. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil bunden er sprød og gylden – lad tærtebunden køle helt af.

Creme:
250 g mascarpone
4 spsk skyr
50 g mørk chokolade (85%), finthakket
1/2 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
3-4 spsk ris malt sirup (du kan bruge alm. sirup, flormelis, stevia, sukrin m.v)

Rør alle ingredienserne til cremen godt sammen og smag den til. Jeg hakker chokoladen fint og kommer det i cremen, men du kan også smelte chokoladen, fordele den over tærtenbunden og lade den stivne inden cremen kommes på. Tærten pyntes med masser af friske jordbær og hindbær.

Sommertærte

Summer tart

The post Sommertærte med jordbær appeared first on The Food Club.


Banan “softice” med lakrids

$
0
0

lakrids-bananis

Er I også ved at smelte væk i varmen? Det er jeg i hvert fald, og det er ikke det store jeg får lavet i køkkenet for tiden. Men med sommer og varme hører is, og hvis du ikke allerede har prøvet at lave is ud af frosne bananer, så vil jeg anbefale at komme i gang :-)

Det er egentlig ret fantastisk, at man kan lave is ud af frosne bananer – det er nemt, sundt og smager rigtig godt. Jeg kalder denne opskrift for softice, fordi den virkelig minder om det, og har en lækker, tyk konsistens og en dejlig smag.

{ Banan softice med lakrids og chokolade } 2 pers.:

Ingredienser:
2 modne bananer
4-5 spsk mandelmælk/kokosmælk, andre typer af mælk kan bruges
1-2  tsk rå lakridspulver

Pynt:
1 spsk usaltede pistacienødder, finthakket
25 g mørk chokolade, 85%, smeltet

Skær bananerne i skiver, kom dem i en pose, og læg dem i fryseren i ca. 4-5 timer, til bananskiverne er helt frosne.

Kom bananerne i en foodprocessor eller minihakker sammen med mælk og lakridspulver – pas på ikke at komme for meget mælk i, da konsistensen let bliver for tynd. Blend det hele godt sammen, indtil isen har en tyk og cremet konsistens – isen skal være så tyk, at du kan lave kugler af den.

Pynt isen med hakkede nødder og smeltet chokolade….. og måske nogle friske bær.

TIP: Du kan også tilsætte en smule god kakaopulver til isen, så får du en lækker banan/kakao is. Hvis du synes isen mangler sødme, så tilsæt en tørret dadel, stevia eller ahornsirup.

Banan softice

The post Banan “softice” med lakrids appeared first on The Food Club.

4 års fødselsdag

$
0
0

Sugar free cake

I dag er en helt speciel dag, for min blog fylder nemlig 4 år. Tænk engang at der er gået fire år siden jeg lavede mit allerførste blogindlæg – tiden er jo fløjet afsted. Bloggen blev startskudet til et helt nyt liv fyldt med masser af mad, nye bekendtskaber, nye opgaver, bogudgivelser og et liv som selvstændig. Jeg er hver eneste dag taknemmelig for, at jeg laver lige præcis det, som jeg har drømt om hele mit liv; skriver kogebøger og fotograferer mad.

1000 TAK til alle som læsere med – jeg håber stadig min blog inspirerer, og jeg håber I fortsat vil læse med…. Jeg synes vi napper fire år mere :-)

Til fødselsdag hører kage, så selvom jeg faktisk nok ikke får kage i dag, så vil jeg dele denne opskrift med jer, som er fra min bog “Sunde Søde Sager”, og den er super lækker. Kagen kan laves med letpisket flødeskum eller “flødeskum” lavet af kokosmælk. Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk, gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyre” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver helt hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt evt. en smule stevia, ris malt sirup, sukrin m.v. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen – sæt evt kagen på køl så kokos-flødeskummet bliver en smule mere fast.

Kagen er uden tilsat sukker, glutenfri og mælkefri, hvis du vælger kokos-flødeskum!

“Chokoladekage” med kaffe, 8 pers.

10 soltørrede dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g raw kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet
et nip salt
skal fra 1 øko appelsin (kan undlades)

Pynt:
letpisket flødeskum
grofthakkede hasselnødder

Skær dadlerne ud i små stykker, og kom dem i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, og blend igen. Kom blandingen i en skål, tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det sammen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver, mandelmel, en knivspids salt og appelsinskal, og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18-20 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.

Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og hakkede nødder – kagen smager også godt med friske bær.

Paleo cake

The post 4 års fødselsdag appeared first on The Food Club.

Raw brownies

$
0
0

raw brownie cake

Jeg er netop vågnet på Kreta, og ligger i sengen, og kan høre regnen. I dag er vejret ikke specielt godt, så vores planer for dagen er ændret. Derfor bliver jeg en smule længere under dynen, og fik lyst til at dele en opskrift med jer fra min bog “Sunde Søde Sager”. Jeg lavede disse lækre raw brownies sidst jeg skulle på ferie, og havde dem med som en snack til turen – de smager helt fantastisk!

rawbrowniecake

{ Raw brownies med chokoglasur } 16 stk.

Disse brownies skal ikke bages i ovnen, men derimod sættes på køl. Chokoladeglasuren smager skønt, og kan sagtens bruges som glasur til andre kager. Opskriften er uden æg, gluten og mælkeprodukter.

Brownie-bund:
100 g usaltede cashewnødder (andre nødder kan bruges)
125 g mandler (andre nødder kan bruges)
200 g alm. revet kokosmel
10 bløde, soltørrede dadler uden sten
80 g raw kakaopulver
¾ dl flydende rå honning
et nip salt
ca. ½ dl vand

Chokoladeglasur:
½ dl flydende rå honning
2-3 spsk kokosolie
40 g raw kakaopulver

Kom alle ingredienserne til bunden i en blender eller foodprocessor, og blend indtil massen er cremet og sammenhængende – tilsæt mere vand, hvis dejen er for tør. Jeg kan godt lide, at min “kagedej” er en smule grov, så jeg blender den ikke så meget. Fordel massen i en form med bagepapir, 20 x 20 cm, og pres bunden godt ned i formen.

Blend alle ingredienserne til glasuren sammen og smag den til. Fordel glasuren over bunden og sæt kagen på køl i et par timer, evt. fryseren, inden den skæres ud i små firkanter. Kagen kan pyntes med frysetørrede bær, finthakkede nødder, kakaonibs eller et drys kakao.
Opbevar kagen på køl – den holder sig god og frisk i 3-5 dage.

raw brownie bites

The post Raw brownies appeared first on The Food Club.

De søde sager

$
0
0

popcorn-cookies

Jeg er efterhånden blev spurgt en del gange om, hvor jeg køber mine special-produkter, som jeg bruger i mange af mine opskrifter, specielt i min bog “Sunde Søde Sager”. Derfor kommer her en liste over hvilke produkter jeg bruger, og hvor de kan købes.

Kokosolie:
Kokosolie findes i mange varianter og er en rigtig sund olie, som har en mild smag og duft. Olien kan bruges til bl.a. stegning og bagning og kan tåle at blive opvarmet til en høj temperatur uden at danne transfedtsyrer. Olien bliver hård i køleskabet og flydende ved stuetemperatur. Gå efter de uraffinerede og koldpressede udgaver af kokosolie. Kokosolie kan købes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker

Kokossmør/creamed coconut:
Kokossmør eller creamed coconut er sammenpresset kokosnød. Du kan lave det selv eller købe det færdiglavet i helsekostbutikker. Kokossmør er rigtig godt til fx smoothies, gryderetter eller som en slags glasur.

Mandelsmør:
Mandelsmør er egentlig bare mandler, der blendes i lang tid, indtil de får konsistens som smør. Du kan sagtens lave det selv, men det kræver en kraftig blender eller foodprocessor. Hvis du køber færdiglavet mandelsmør, så husk at tjekke varedeklarationen, og sørg for at der ikke er tilsat sukker i. Mandelsmør kan bruges på brød, i grød og smoothies eller til kager og bagværk. Mandelsmør kan købes i større supermarkeder og helsekostbutikker.

Jordnøddesmør:
Jordnøddesmør eller peanutbutter er – på samme måde som mandelsmør – jordnødder der blendes i lang tid, indtil de får konsistens som smør. Du kan sagtens lave det selv, men det kræver en kraftig blender eller foodprocessor. Hvis du køber den færdiglavede udgave, så husk at købe jordnøddesmør uden tilsat sukker. Langt de fleste økologiske varianter er lavet udelukkende på jordnødder. Kan købes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker.

Raw kakao:
Rå eller raw kakaopulver er kakaopulver, der ikke er opvarmet over 40 grader – derved bevares den høje koncentration af antioxidanter. Rå kakaopulver er naturligvis bedst at bruge til retter, som ikke skal opvarmes for at bibeholde næringsstofferne. Jeg foretrækker rå kakaopulver, både i kolde og varme retter, da jeg er vild med kakaopulverets intense smag. Du kan sagtens bruge almindelig, usødet kakaopulver i stedet. Rå kakao kan købes i helsekostbutikker eller raw butikker/spisesteder.

Kakaonibs:
Rå, økologiske kakaonibs er små stykker af kakaobønnen og har en sprød konsistens og en lidt bitter smag. Kakaonibs kan bruges til desserter, i mysli, på morgengrøden og alverdens andre gode ting. I kraft af den minimale behandling af bønnerne, bevarer de deres naturlige indhold af antioxidanter og masser af mineraler og vitaminer. Kakaonibs er fri for tilsat sukker, mælkeprodukter og gluten. Kakaonibs kan købes i helsekostbutikker og nogle specialvarebutikker.

Soltørrede dadler:
Tørrede dadler er ekstremt søde og kan bruges som slik eller tilsættes i kager, desserter, konfekt og meget andet. Dadler bidrager med en lang række vitaminer og mineraler og er en god kilde til antioxidanter og fibre. Desværre har dadler et højt energiindhold, da de har et meget højt naturligt sukkerindhold og bør nydes i små mængder. Dadler kan købes i de fleste supermarkeder, grønthandlere og helsekostbutiker.

Rå lakridspulver:
Lakridspulver er rigtig godt i både det søde og det salte køkken. Rå lakridspulver indeholder ingen tilsætningsstoffer eller gluten. Lakridspulver kan købes i større supermarkeder, Magasin og specialvarebutikker.

Ren vaniljepulver:
Vaniljepulver har en skøn aromatisk smag og er stort set det samme som vaniljestænger, bare nemmere. Vaniljepulver er 100% ren vanilje og er derfor uden tilsat sukker. Ren vaniljepulver kan købes i mange supermarkeder og helsekostbutikker.

Chiafrø:
Chiafrø er udråbt som superfood, og er Mayaernes ord for ’styrke’. De små frø har et rigtig højt indhold af fibre og kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske, hvilket gør det til en stor fugtgiver. Chiafrø indeholder 30% essentielle fedtsyrer, hvilket er planterigets verdensrekord. Frøene indeholder to gange så meget protein som andre frø og fem gange så meget kalcium som mælk. Chiafrø kan købes i helsekostbutikker.

Kokossukker:
Kokosukker eller kokospalmesukker udvindes fra kokospalmens blomstersaft og har en dejlig smag, som minder om brun farin. Kokossukker er forholdsvis dyrt, men heldigvis skal der kun bruges små mængder i mine opskrifter. Kokossukker indeholder stort set samme mængde kalorier som almindeligt sukker, men har et meget lavt glykæmisk indeks, hvilket betyder, at det tager længere tid at fordøje end almindeligt sukker og giver derfor en mere jævn blodsukkerstigning. Kokossukker har et indeks på omkring 35, hvilket kan sammenlignes med almindeligt sukker, hvis indeks ligger omkring 73. Det er også rigt på mineralindhold såsom kalium, magnesium, zink og jern, samt indeholder flere typer af B- og C-vitamin. Kokossukker kan købes i større supermarkeder og helsekostbutikker.

Ahornsirup:
Ahornsirup fremstilles af ahorntræets safter, der tappes ved at lave hul i stammen og opsamle saften, som pibler ud af hullet. Siruppen har en sød og aromatisk smag af karamel. Igen har ahornsirup et lavere glykæmisk indeks end almindeligt hvid sukker og er derfor at foretrække – husk at tjekke at siruppen er 100% ahornsirup. Kan købes i supermarkeder og helsekostbutikker. 

Yaconsirup:
Yaconsirup er forholdsvis nyt herhjemme, men er blevet brugt som sødemiddel i Andesbjergene i århundreder. Siruppen udvindes fra yaconroden uden opvarmning og har en kraftig smag, som minder om honning og karamel. Yaconsirup har et utrolig lavt glykæmisk indeks på 3, hvilket betyder, at det stort set ikke influerer på blodsukkeret. Kan købes i helsekostbutikker, primært online.

Ris malt sirup:
Jeg bruger ris malt sirup til at søde mine kager og dessert med, og grunden til jeg bruger denne type sirup er, at det er lavet udelukkende på fermenteret ris, og indeholder en blanding af komplekse kulhydrater (glucose og maltose) og ingen fruktose. Problemet med fruktose er, at det bliver opbevaret i leveren, og overskydende fruktose bliver omdannet til fedt. Derfor prøver jeg at minimere mit indtag af fruktose, og bruger ris malt sirup som sødemiddel. Siruppen er stadig en form for sukker og ikke et low carb produkt, men det optages langsommere i blodet end alm. sukker, og giver derfor ikke store udsving i blodsukkeret.
Rismaltsirup er fremstillet af ris og spiret byg. Siruppen er uden tilsat sukker eller hvede, har en dejlig tyk konsistens og smager mildt og sødt. Ris malt sirup kan købes i helsekostbutikker, primært online – husk at tjekke ingredienslisten, da siruppen kun skal indeholde ris, byg og vand. Hvis du ikke kan skaffe ris malt sirup, så kan du i stedet bruge fx. Yacon sirup eller en god, ubehandlet honning.

Kokosfibermel:
Når de friske kokosnødder er koldpresset for olien, tørres kokoskødet nænsomt og fintmales. Kokosfibermel er næsten uden kulhydrater og med et meget højt indhold af kostfibre og protein. Kokosfibermel kan købes i større supermarkeder og i helsekostbutikker.

Alm. revet kokosmel:
Tørret, revet kokos, som er dejligt at bruge til kager, bagværk eller i mysli. Kokosmel kan købes i alle supermarkeder. Der kan være rigtig stor forskel på indholdet af kulhydrat i kokosmel, så tjek varedeklaration, hvis du gå op i indholdet af kulhydrat – jeg har set det variere helt fra 4 g til 24 g kulhydrat pr. 100 g kokosmel.

Mandelmel:
Mandelmel er et rigtig godt alternativ, hvis du vil undgå hvedemel. Mandelmel kan købes færdigmalet, men er også nemt at lave selv, da det udelukkende består af fintmalede, smuttede mandler. Det egner sig rigtig godt til bagning, er glutenfrit og rig på protein og fibre. Mandelmel har et meget lavt glykæmisk indeks og indeholder få kulhydrater. I  bogen “Sunde Søde Sager” bruger jeg almindelig mandelmel, og ikke den fedtreduceret variant. Mandelmel finder du i helsekostbutikker og større supermarkeder.

Rå honning:
Honning er et naturprodukt, som fås i mange varianter, men jeg vil anbefale at gå efter de uopvarmede varianter, da koldslynget honning har bevaret de gavnlige enzymer og næringsstoffer. Honning har et glykæmisk indeks på ca. 75 og skal derfor bruges i små mængder. Kan købes i helsekostbutikker.

Sukrin melis:
Sukrin er kaloriefrit og findes i flere udgaver. Sukrin er et sødemiddel med erytritol, som er gæret druesukker, omdannet til en sukkeralkohol. Sukrin melis ligner flormelis og smager også lidt sådan. Sukrin har en kølig eftersmag, som især kommer ved indtag af sukrin i store mængder. Det gode ved sukrin er, at det har et glykæmisk indeks på 0 og påvirker dermed ikke blodsukkeret. Kan købes i helsekostbutikker.

Sukrin gold:
Sukrin gold er gyldent og har en lækker smag – det minder om brun farin i både smag og udseende og indeholder blot 15 kcal pr. 100 gram. Sukrin gold er sammensat af flere naturlige sødestoffer, bl.a. et ekstrakt fra Stevia-planten. Kan købes i helsekostbutikker.

Her er mine fortrukne helsekostbutikker på nettet: Netspiren, Helsam, Naturesource og Raw and more.

I min bog “Sunde Søde Sager” kan du bl.a. finde opskrifter på alle disse lækkerier:

Kakaomousse med avocado og kakaonibs
sss-1

Lagkage med hindbærskum og saltet dadelkaramel
sss-6

Kokostærte med chokoladefyld – bountytærte
kokostorte

Bagt ostekage med jordbær
ostekage

Panna cotta med vanilje-rabarber
sss-5

PALEO chokomousse med kaffe
paleo mousse

 

The post De søde sager appeared first on The Food Club.

Cupcakes med kokos & kirsebær

$
0
0

Kokos cupcakes

Jeg er helt vild med disse små og syndige cupcakes, som sagtens kan bruges som en lækker dessert, da de er enormt rige i smagen, og har en utrolig dejlig konsistens. De er ikke så søde som almindelig cupcakes, da jeg har valgt at bruge en blanding af sukrin og kokossukker. 

Glutenfrie cupcakes

Hvis du vil lave en knap så rig/fed topping, så skift mascarpon ud med drænet yogurt, og kom en skefuld på toppen af hver kage.

{ Cupcakes med kokos & kirsebær } 10 stk.

4 spsk blødt kokosolie
1 æg
2 dl kokosmælk
50 g kokossukker
50 g sukrin gold
skal fra 1 øko citron
100 g havregryn, evt. glutenfrie
100 g alm. mandelmel
1 tsk bagepulver
1 nip salt

Topping:
200 g mascarpone
2 spsk sukrin melis
10 kirsebær

Pisk kokosolie, æg og kokosmælk sammen. Tilsæt kokossukker, sukrin og revet citronskal, og pisk igen. Rør havregryn, mandelmel, bagepulver og salt i dejen. Fordel dejen i muffinforme af papir og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte.

Rør mascarpone og sukrin melis sammen – du kan komme frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl eller blot dekorere med en ske eller spatel. Top hver kage af med et kirsebær eller anden form for pynt.

Opbevar kagerne i køleskabet – kagerne bliver rigtig faste på køl, hvilket giver en meget skøn mazarinkage-konsistens. Kagerne kan sagtens laves dagen før de skal serveres.

Kirsebær-cupcakes

Cupcakes med kokos

The post Cupcakes med kokos & kirsebær appeared first on The Food Club.

Bountykage

$
0
0

Bountykage

Denne skønne bountykage er fra min kogebog “Sunde Søde Sager”, og forleden delte jeg opskriften på min Instagram-konto, og selvfølgelig vil jeg også dele den her på bloggen. Jeg elsker kombinationen af kokos og chokolade, og derfor har jeg døbt denne kage “Bountykage”. Kagen er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser, og så er den perfekt som en lækker dessert eller blot til en kop eftermiddagskaffe. 

Bounty-tærte

Kokostærte med chokoladefyld aka. Bountykage, 6-8 pers.: (Opskrift fra Sunde Søde Sager)

Bund:
350-400 g alm. revet kokosmel
5-6 spsk blødt kokosolie
2 æg, str. L eller 3 str. M
2-3 spsk honning, agavesirup, stevia eller ris malt sirup

Fyld:
2 dl fløde (kan erstattes af fed kokosmælk)
175 g mørk chokolade, 85%
2-3 spsk honning, agavesirup, stevia eller ris malt sirup

Pynt:
kokosflager eller friske bær

Rør kokosmel, kokosolie, æg og sirup godt sammen – dejen skal være sammenhængende og klistret. Pres dejen ned i en springform eller tærteform (22 cm), beklædt med bagepapir eller smurt. Sørg for, at dejen går en smule op af formens kanter.

Bag tærtebunden i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 minutter, eller indtil den er gylden.

Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den over finthakket chokolade i en skål. Rør forsigtigt rundt, og tilsæt sirup. Når chokoladecremen er glat og skinnende, hældes den over i den afkølede tærtebund.

Sæt tærten på køl i ca. 2 timer, hvorefter den er klar til servering. Tærten kan holde sig på køl i ca. 2-3 dage.

Dejlig bountykage

The post Bountykage appeared first on The Food Club.

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel

$
0
0

Sugarfree chocolate cake

I mandags bagte jeg denne kage…. og det er nok den bedste “chokolade”kage jeg nogensinde har bagt – den smagte FANTASTISK. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men med lidt ændringer, og der går altså ikke længe før jeg bager den igen. Jeg lagde et billede på Instagram og lovede at dele opskriften, så derfor kommer opskriften både i en dansk og engelsk version. 

Jeg spiste et stykke af kagen, mens den stadig var en smule lun, og der var den altså næsten allerbedst. Men efter en nat i køleskabet bliver konsistensen rigtig lækker og mere fast, men jeg synes “chokolade” smagen forsvinder en lille bitte smule – dog smager den stadig skønt, så det er kun en lille bagatel :-)

Glutenfree cake

“Chokoladekage” med kakaoskum, ca. 6 pers.

10 bløde, friske dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe eller frisk appelsinjuice
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Pynt:
Kokosflødeskum
Hasselnødder

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter – den må ikke få for meget, så tjek undervejs. Lad kagen køle af inden den toppes med kokosflødeskum.

Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt 1 spsk kakao og evt. en smule stevia, for at gøre den sød. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen, drys med hasselnødder, og sæt evt. kagen på køl eller spis den med det samme.

The best chocolate cake

{ ENGLISH VERSION }

Okay, here’s my recipe for the best chocolate cake ever – it’s really good, and it’s made without any added sugar, flour and dairy.

“Chocolate” cake with whipped coconut cream, serves 6:

10 soft, fresh dates, pitted
1 ripe banana
3 eggs
4 tbsp soft coconut oil
50 ml strong coffee or fresh orange juice
1 tsp pure vanilla
50 grams of dark cocoa powder
1 tsp baking powder
65 grams of almond flour

Put the dates in a strong blender or food processor, blend them until they have the consistency of puree. Add banana, eggs, coconut oil and coffee, and blend again. Add vanilla, cocoa, baking powder and almond flour and stir everything together with a spoon.

Pour the batter into a cake pan (18 cm) and bake the cake in the oven at 175 degrees celcius for about 30-35 minutes – try to stick a toothpick in the centre of the cake, when nothing sticks on it the cake is ready – let the cake cool down.

If you want to top your cake with whipped coconut cream you should buy a can of good quality coconut milk – full fat (I use organic), and place it in the fridge overnight. The thick/solid coconut cream should have separated to the top, while the coconut water is on the bottom. Scoop out the solid coconut cream into a large bowl. Whip the cream with a hand mixer for about 1-2 minutes and add 1 tbsp of cocoa powder and add a little stevia (or other sweetener).

You can read more about whipped coconut cream – I found a great tutorial right here.

The post Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel appeared first on The Food Club.


Festkage!

$
0
0

Pink kage

Jeg er blevet stillet en udfordring, nemlig at kreere en festbombe af en kage til magasinet Isabellas. Jeg konkurrerer med tre dygtige madbloggere om at lave den bedste festkage/dessert. Jeg vil naturligvis gerne vinde konkurrencen, og har rigtig meget brug for din stemme, så jeg håber du har lyst til at hjælpe mig. Alt hvad du skal gøre er at stemme på min kage, og det kan du gøre lige her – TUSIND TAK for hjælpen.

Min dessert er en pink regnbuekage med mørk chokolade- og kirsebærcreme. Opskriften kan du finde lige her.

Regnbuekage

The post Festkage! appeared first on The Food Club.

Inspiration til nytårsmenuen

$
0
0

IMG_9193

Eftersom jeg fejrer nytår i Berlin, så slipper jeg fuldstændig for indkøb, planlægning og madlavning. Men hvis du står for maden og stadig ikke har menuen helt på plads, så kommer her lidt inspiration til tilbehør og dessert. Salaten er én af mine favoritter fra min salatbog, og den passer til det meste kød og fisk. Desserten, créme brulée, er super nem at lave og så smager det jo bare fantastisk. Jeg har lavet en sukkerfri udgave med lakrids og opskriften er fra Sunde Søde Sager

Salad

{ Salat med syltede rødløg og bagte tomater } tilbehør til 4 pers.:
Jeg er helt vild med syltede rødløg, og de kan bruges til meget andet end salater, fx i sandwich, på pizza eller bare sammen med lidt lækkert ost.

Bagte tomater:
250 g cherrytomater
frisk oregano
salt

Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æblecidereddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker eller sukrin
sort peber

Desuden:
150 g rucola
100 g fårefeta
1 spsk olivenolie

Halver cherrytomaterne, drys med salt og frisk oregano, og bag dem ved 140 grader i ca. 65-75 minutter.
Skær rødløgene i tynde skiver, og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde, og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene, og sæt glasset på køl i min. 45 minutter.
Kom rucola i en skål, og smuldr feta henover. Tilsæt bagte tomater og syltede rødløg. Smag salaten til med salt og en smule god olivenolie.

Creme brulee - sugar free

{ Créme brulée med lakrids } 4 pers.:
En klassisk fransk dessert, som betyder ’brændt creme’. Desserten består primært af fløde, hvilket selvfølgelig gør den til en lidt tung sag. Jeg har piftet den op med et strejf af lakrids, og jeg lover, at du ikke bemærker den manglende sukker.

Ingredienser:
3 æggeblommer
3 spsk sukrin gold
1 tsk ren vaniljepulver
½-1 tsk rå lakridspulver
2½ dl fløde

Topping:
sukrin gold

Pisk æggeblommer, sukrin og vanilje godt sammen, og tilsæt lakridspulver. Kog fløden op i en gryde, og tag gryden af varmen. Hæld forsigtigt den varme fløde i æggeblandingen – kun lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

Kom blandingen i fire små ovnfaste forme, og stil dem i en bradepande med vand i, så de ovnfaste forme er dækket halvt. Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 30-40 minutter, eller indtil cremen har sat sig og føles fast.
Sæt formene på køl i nogle timer eller natten over, hvorefter overfladen drysses med sukrin gold og karamelliseres med en gasbrænder.

The post Inspiration til nytårsmenuen appeared first on The Food Club.

Blomkålskage

$
0
0

Cauliflower cake

Ja, du hørte rigtigt – kage med BLOMKÅL……. Måske ikke den meste almindelige ingrediens i kager og desserter, men faktisk smager det overraskende godt og så synes jeg det er sjovt. Jeg blev introduceret til kagen med denne hemmelige ingrediens hos min søster, og gik straks hjem og eksperimenterede videre med kagen. 

Faktisk skulle kagen have været med i dessert-kapitlet i min nye bog, men i sidste øjeblik var der ikke plads, så derfor får I opskriften lige her.

Søsters blomkålskage med citrus, 6-8 pers:

Selvom kagen er lavet primært af blomkål, så smager den på ingen måde af kål. Den har en dejlig mild smag og blød konsistens. Til opskriften bruger jeg agar agar, som er en geleagtig substans, der hovedsagligt bliver brugt som fortykningsmiddel. Agar er naturligt forekommende og udvindes af cellevæggene af nogle arter af rødalger eller tang. Agar agar sælges i pulverform og er kraftigt stivende, så det er vigtigt at afmåle mængderne nøjagtigt.

Creme:
400 g blomkål
2,5 dl kokosmælk
1 tsk ren vaniljepulver
4 spsk ris malt sirup + et par dråber stevia (du kan også bruge fx. honning eller dadler)
skal fra 1 økologisk citron
skal fra 1 øko appelsin
saft fra 1 citron
½ tsk agar agar

Bund:
150 g nødder, fx hasselnødder, mandler el. valnødder
40-50 g blødt kokosolie
4 bløde dadler, uden sten
15 g kakaonibs

Skær blomkål ud i små buketter og kom det i en gryde med kokosmælk, vanilje, ris malt sirup og citrusskal. Lad det simre, så blomkålsbuketterne bliver møre – ca. 10 minutter. Kom det hele i en blender og blend indtil det får en cremet og glat konsistens. Tilsæt agar agar og kom det tilbage i gryden hvor det skal have et hurtigt opkog. Tilsæt citronsaft og smag til med fx. et par dråber stevia – lad cremen køle en smule af mens bunden laves.

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og blend det hele godt sammen indtil nødderne er blendet groft. Fordel bunden i en springform (16-18 cm), beklædt med film. Tryk bunden rigtig godt ned i formen, og hæld derefter cremen over bunden. Stil kagen, tildækket, på køl, i ca. 6-8 timer eller til næste dag, så cremen har sat sig helt.

Inden servering kan kagen pyntes med fx. skiver af citrusfrugter eller revet citronskal.

Kål-kage

 

The post Blomkålskage appeared first on The Food Club.

Fastelavnsboller med vaniljecreme

$
0
0

FASTELAVNSBOLLER

Jeg har længe gået med tanken om at udvikle en sundere fastelavnsbolle uden sukker og hvedemel, men jeg synes faktisk ikke det er muligt at lave en fastelavnsbolle, som kan hamle op med denne skønne variant, som er fyldt med både creme og remonce (og SUKKER). Så derfor skal I ikke snydes for denne gode opskrift på, hvad jeg synes, er de bedste fastelavnsboller.  

{ FASTELAVNSBOLLER } 18-20 stk.:

DEJ:
40 g gær
150 g smør
1,5 dl mælk
4 spsk rørsukker
1 tsk stødt kardemomme
2 æg
ca. 450-500 g hvedemel
et nip salt

CREME:
4 æggeblommer
30 g rørsukker
6 tsk hvedemel
4 dl mælk
1 tsk ren vanillepulver (eller kornene fra en vanillestang)

REMONCE:
150 g rørsukker
150 g marcipan
125 g blødt smør

Smelt smørret sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren, som røres ud deri. Sukker, kardemomme, æg og salt tilsættes og det hele røres godt sammen – jeg brugte min røremaskine. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden, at den klistrer for meget, men pas på ikke at tilsætte for meget mel.

Lad dejen hæve i ca. 45 minutter – imens laves creme og remonce.

Alle ingredienser til vaniljecremen kommes i en gryde og varmes langsomt op under konstant omrøring, indtil cremen tykner. Når cremen har en god tykkelse, tages den af varmen og køles af, inden den skal i bollerne.

Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.

Når dejen har hævet, rulles den ud af flere omgange og skæres ud til små firkanter. Kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver firkant og fold alle fire hjørner ind på midten, så fastelavnsbollen lukkes godt, og indholdet ikke sniger sig ud.

Bollerne sættes med lukningen nedad på en bageplade – inden bollerne skal i ovnen pensles de med mælk eller æg, hvorefter de bages i ca. 12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.
Når fastelavnsbollerne er afkølede, pyntes de med tyk glasur eller smeltet mørk, chokolade.

Boller med creme

The post Fastelavnsboller med vaniljecreme appeared first on The Food Club.

PINK REGNBUEKAGE

$
0
0

FESTKAGE!

Sidste år blev jeg stillet en udfordring, nemlig at kreere en festbombe af en kage til magasinet Isabellas. Jeg konkurrerede med tre dygtige madbloggere om at lave den bedste festkage/dessert – jeg vandt desværre ikke, men det gjorde dygtige Maja fra bloggen Chocolat. Opskriften fik jeg aldrig delt med jer, så den kommer lige her! Festkager er jo altså ikke mit speciale, og det kræver en god portion tålmodighed at lave denne kage, men jeg må indrømme, at trods en del skønhedsfejl, var jeg ret stolt af mit resultat. 

Regnbuekage

Pink kage

Denne kage er en rigtig festbombe, og perfekt til festlige lejligheder fx. fødselsdage eller nytår. Kagen er en smule tidskrævende, men bunde og creme kan sagtens laves dagen før.

Kagen kan laves i andre farver eller blot laves i en hvid udgave.

{ PINK REGNBUEKAGE } ca. 10 personer

Kagebunde, 4 stk:
6 æg
175 g rørsukker
1 tsk ren vaniljepulver
175 g mel
1 tsk bagepulver
75 g smør, smeltet
evt. lyserød farve

Varm ovnen til 200°C. Pisk æg, sukker og vanilje rigtig godt sammen til en luftig masse – det tager ca. 10 minutter. Sigt mel og bagepulver i æggesnapsen og vend det rundt. Vend til sidst smørret i dejen – pas på ikke at slå luften ud af dejen.

Vil du lave farvede bunde, fordeles dejen i fire skåle og farves i forskellige nuancer – pas på ikke at røre for meget i dejen. Pensl en springform, 15 cm, og bag bundene en af gangen. Bages i ca. 12 minutter eller til de er gennembagte.

Chokolade ganache:
2,5 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 70%, finthakket

6 spsk amarena kirsebær

Varm fløden op til kogepunktet og hæld det over den finthakkede chokolade. Lad det stå i ca. 1 minut, hvorefter det røres sammen til en skinnende og glat creme. Cremen stilles på køl natten over.

Næste dag kommes ganachen i en skål og piskes op med en håndmikser. Pisk langsomt i starten og øg hastigheden efterhånden. Når massen er blevet en smule blødere tilsættes amarena kirsebær og væsken derfra, og det hele piskes godt sammen. Når gananchen har en smørbar konsistens er den klar.

Smør-creme/frosting:
400 g blødt smør
ca. 6 dl flormelis
4 spsk sødmælk
skal fra 1 øko citron
evt. lyserød farve

Kom smør og flormelis i en røremaskine og pisk det forsigtigt sammen. Tilsæt mælk og citronskal, og pisk det hele godt sammen ved højere hastighed – pisk i ca. 5-6 minutter. Cremen skal være luftig og let – smag cremen til.
Vil du lave farvet frosting, fordeles cremen i tre skåle og farves i forskellige nuancer – sørg for at tage en smule frosting fra, som skal bruges til at smøre kagen op med – det behøver ikke være farvet.

Sådan samles kagen:

Læg en kagebund på et kagefad – hvis bundene er farvet, så start med den mørkeste. Fordel en smule chokolade ganache på bunden og smør det helt ud til kanten. Læg en ny kagebund ovenpå og gentag proceduren indtil der er creme mellem alle bundene.

Fordel et tyndt lag frosting over hele kagen, så den får en jævn overflade over det hele – dette gøres nemmest med en paletkniv. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den sætter sig en smule.

Kom de forskellige farvede frostings i sprøjteposer med en stjernetyl. Start nedefra og dekorér kagen med frosting, gerne i cirkler a la roser.

Kagen opbevares på køl indtil den skal serveres – tag den gerne ud ca. 10-15 minutter før servering.

Frosting - cake

_IMG_6748

LAGKAGE

The post PINK REGNBUEKAGE appeared first on The Food Club.

Viewing all 76 articles
Browse latest View live